Abraham Lincoln (1809-1865)

Portret van de Amerikaanse president Abraham Lincoln./Portret van de Amerikaanse president Abraham Lincoln. epa01633583 Statue of the 16th President of the United States Abraham Lincoln at the Lincoln Memorial in Washington, DC, USA 12 February 2009. U.S. President Barack Obama is attending two events in tribute to Abraham Lincoln on the former president's 200th birthday.  EPA/SHAWN THEW

Opnieuw is het leven van de eerste Republikeinse president van de Verenigde Staten, Abraham Lincoln, verfilmd. Hij was verantwoordelijk voor de afschaffing van de slavernij.

In 1860 werd Abraham Lincoln gekozen tot eerste Republikeinse president
van de VS. Hij was een van de grootste leiders die Amerika gekend heeft.

Hij was een fervent tegenstander van de slavernij. Tijdens zijn bewind brak de burgeroorlog uit tussen de zuidelijke en noordelijke staten van de Verenigde Staten over het afschaffen van de slavernij. Vijf dagen nadat de zuidelijke staten zich hadden overgegeven werd Lincoln vermoord door John Wilkes Booth die met zijn daad het zuiden wilde wreken.

Abraham Lincoln is een nationale held uit de Amerikaanse geschiedenis. Een man van het gewone volk, die zich door hard werken wist op te werken. Zijn leven was de vervolmaking van de droom van elke immigrant en maakte hem immens populair. Zijn geboortedag op 12 februari 1809 is tegenwoordig een nationale feestdag. In het hele land treft men monumenten van hem aan. Het bekendste Lincoln-monument staat in Washington.

Dossier:

Abraham Lincoln (1809-1865)

Laatste wijziging: 21 januari 2013
Dossier Thema: Geschiedenis

Gerelateerde dossiers