Aparte sporten

AMSTERDAM - In het kader van een wetenschappelijk onderzoek laat het Centrum voor Experimentele en Moleculaire Geneeskunde (CEMM) van het AMC donderdag twintig vrijwilligers een bungee jump maken op het AMC-terrein. De onderzoekers kijken of de adrenaline die vrijkomt onder stress, de afweer tegen ziekteverwekkers onderdrukt. Bij de vrijwilligers wordt zowel voor, als na de sprong bloed afgenomen en wordt hun bloeddruk gemeten. ANP PHOTO RICK NEDERSTIGT GEEN CAPTION

Vind je voetbal, tennis of hockey te gewoon? Dan is het tijd voor andere sporten. Sporten zoals parkour, suppen, streetsurfen of pogoën, bijvoorbeeld. 

Bij parkour probeer je om zo snel mogelijk ergens te komen. Maar niet zo maar via een trap of lopend over de stoep. Nee, je springt over muren, slingert langs palen en je trekt je op aan muren. Je moet wel lenig zijn en sterk, want anders kun je hard vallen.

Bossaball is een combinatie van volleyball, voetbal en turnen. Je kunt bij deze sport lekker hoog opspringen. De twee teams staan namelijk op een luchtkussen en trampoline. Dus de bal kan goed gesmasht worden!

Hoog springen is ook mogelijk bij pogoën. Dat gaat met een springstok waarin een veer zit.

Bij de watersporten is suppen een leuke variatie op het surfen. Het surfboard bij suppen is wel wat groter en verder wordt er een peddel gebruikt.

Niet nieuw, maar wel heel spannend is bungeejumpen. Maar je moet het wel durven! Van soms wel zestig meter hoog springen, hangend aan een elastiek.

Of probeer flyboarden op het water eens. Je vliegt door de lucht op je flyboard; behulp van sterke waterstralen.

Dossier:

Aparte sporten

Laatste wijziging: 31 mei 2016
Dossier Thema: Sport en Spel