Dierenartsen

GEEN CAPTION ARNHEM - Een Sri Lanka panterdrieling wordt woensdag onderworpen aan een medische controle in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo. Dierenarts Henk Luten (L) ontwormt de pantertjes, trekt haren voor DNA-onderzoek en ent de dieren in tegen katten- en niesziekte.  ANP PHOTO VINCENT JANNINK

Heeft je hond een ongeluk gehad? Moet je dwerghamster bevallen of heeft je kat een muis ingeslikt? Dan moet je met je dier naar de dierenarts.
in de dierenkliniek. 

Hij of zij heeft verstand van gezelschapsdieren, zoals katten, honden, cavia's, konijnen, parkieten en schildpadden. De dierenarts is niet alleen de huisarts van het zieke dier, maar ook de chirurg, de gynaecoloog, de gipsmeester, de tandarts, de apotheker, de psychiater en nog veel meer. Een dierenarts moet van veel markten thuis zijn om dieren goed te kunnen helpen. Dat geldt helemaal voor een dierenarts op het platteland. Die moet ook nog verstand hebben van koeien, paarden, schapen, geiten en varkens. Sommige dierenartsen behandelen liever wat wildere dieren. Zij werken in dierentuinen. Hun patiënten zijn leeuwen, tijgers, slangen, olifanten, maar ook tropische vissen bijvoorbeeld.

Dossier:

Dierenartsen

Laatste wijziging: 10 oktober 2012
Dossier Thema: Bedrijf en Beroep