Dossiers en artikelen

Er zijn 7 dossiers gevonden
 • Voeding

  Laatst aangepast: 9 maart 2018 In voeding zit alles wat je lichaam nodig heeft. Er zijn verschillende soorten voedingsstoffen, zoals: koolhydraten, eiwitten en vetten. Het is belangrijk om /> gezond en gevarieerd te eten. 
 • Veilig voedsel

  Laatst aangepast: 31 augustus 2017 De voor mensen giftige stof fipronil is in eieren aangetroffen. Schappen vol eieren worden geleegd. Kippenvlees en producten (zoals koekjes) waar eieren in worden verwerkt worden onderzocht. Paardenvlees werd jarenlang stiekem verkocht als rundsvlees. Dit is niet gevaarlijk voor je gezondheid. Toch kan het niet zo zijn dat op het etiket niet vermeld staat wat er echt in je maaltijd zit!
 • Alcohol

  Laatst aangepast: 10 oktober 2016 Het afgelopen jaar kwamen er 931 jongeren in het ziekenhuis door overmatige alcoholconsumptie. Ook worden drugs en alcohol veel gecombineerd.
 • Snoep

  Laatst aangepast: 10 oktober 2014 In Nederland wordt heel veel snoep gegeten. Dat is ook niet zo vreemd. Snoep is hier eigenlijk uitgevonden in de zestiende eeuw.
 • Brood

  Laatst aangepast: 10 oktober 2012 In veel landen eet men twee keer per dag warm. En soms zelfs drie keer per dag! Nederlanders zijn gewend om twee broodmaaltijden en één warme maaltijd te eten. Dat vinden buitenlanders maar vreemd. Als zij brood eten, combineren zij dat vaak met de warme maaltijd.
 • Snacks

  Laatst aangepast: 10 oktober 2012 In de buurt van scholen kom je ze heel vaak tegen. Meestal in de nabijheid van de vuilnisbak: van die onopgegeten, behoorlijk platgeplette lunchpakketjes. Dit duidt dan niet op een algehele hongerstaking. Nee, het betekent dat er een snackbar in de buurt is.
 • Aardappelen

  Laatst aangepast: 10 oktober 2012 Het jaar 2008 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Aardappel. Zomaar? Nee hoor! In vrijwel de hele wereld eten de mensen aardappels. Gekookt, gebakken, gepoft... en natuurlijk als frites.