Dossiers en artikelen

Er zijn 6 dossiers gevonden
 • Pesten

  Laatst aangepast: 19 september 2017 Bijna iedereen heeft wel eens te maken met pesten. Van alle scholieren zegt 1 op de 6 wel eens gepest te zijn. Zeker 350.000 kinderen zijn elke dag slachtoffer van pestgedrag.
 • Onderwijs

  Laatst aangepast: 13 september 2017 Al jarenlang wordt er geklaagd over het dalende niveau van het onderwijs. De overheid heeft plannen bedacht om het onderwijs te verbeteren.
 • Eindexamens

  Laatst aangepast: 17 mei 2016 Voor je het weet is het zover, examentijd. Stressen, zweten, klagen, blokken en rijen stoelen en tafels in gymzalen. In 2016 doen ruim 200.000 scholieren eindexamens.  
 • Dyslexie en dyscalculie

  Laatst aangepast: 31 oktober 2012 Mensen met dyslexie hebben problemen met lezen, schrijven en spellen. Mensen met dyscalculie hebben met rekenen dezelfde problemen als mensen met dyslexie met taal. Onthouden van tafels, hoofdrekenen, omgaan met breuken, kommagetallen, procenten maar ook klokkijken vinden zij erg lastig.
 • Glen Mills School

  Laatst aangepast: 11 oktober 2012 Als je meermalen door de politie bent opgepakt voor zwaardere vergrijpen en je bent onder de 18 jaar, dan is er een aantal mogelijkheden. Je krijgt gevangenisstraf of je wordt naar de Glen Mills School gestuurd.
 • Hoogbegaafdheid

  Laatst aangepast: 11 oktober 2012 Sommige kinderen kunnen goed leren, andere wat minder. En er zijn er ook, voor wie leren super-moeilijk is. En anderen die hoogbegaafd zijn. 

Filter zoekresultaat