Duurzame energie

AMSTERDAM - Een 2.0 woning op Amsterdam IJburg. De woning is gebouwd met duurzame bouwmaterialen en heeft onder meer een dakterras met PV-panelen en een windmolen.Architect Pieter Weijnen, FARO ArchitectenÔKeurmerk Passief BouwenÕ-ge¿soleerd kattenluik-glazen pui op zuiden-duurzame bouwmaterialen -dakterras met PV-panelen (zonnepanelen) en een windmolen-warmte-terug-wininstallatieANP Xtra - Nils van Houts ZEIST - Particuliere initiatieven van zonne-energie.Twee verschillende soorten zonne-paneel t.b.v. energie. ANP XTRA NILS VAN HOUTS

Alledaagse handelingen verbruiken veel energie. Denk maar aan: een warme douche nemen, met de bus naar school gaan of een colaatje uit de automaat halen. Daar sta je vaak niet bij stil!

We halen die energie uit fossiele brandstoffen: steenkool, aardolie en aardgas. De warmte, die ontstaat bij de verbranding, wordt omgezet in elektriciteit. Bij de verbranding komt ook CO2 vrij. CO2 is schadelijk voor het milieu, want het draagt bij aan het broeikaseffect en de opwarming van de aarde. Ook is de voorraad fossiele brandstoffen beperkt: Over ongeveer 50 jaar zal alle gas en olie op zijn.

Dus wordt er gezocht naar duurzame energie. Dat is energie die niet opraakt en goed is voor het milieu, zoals zon-, water- en windenergie.

Dossier:

Duurzame energie

Laatste wijziging: 27 februari 2015
Dossier Thema: Natuur en Milieu