Eenzaamheid

SPB01-19990113-ST.PETERSBURG, RUSSIAN FEDERATION: Two elderly women argue about the right to take a place comfortable for begging at the underground pedestrian, 13 January. Many lonely old people the low pensions (the lowest pension in Russia is about 14 dollars amonth) find this the only way to support their life under the continual pressure of rising prices. EPA PHOTO/ANATOLY MALTSEV Een kleine jongen zit in het raam naar buiten te staren. Eenzaamheid komt ook onder jongeren voor.

Eenzaamheid is een gevoel dat iedereen kent, maar dat bijna door niemand wordt geuit. Ruim een kwart van de Nederlanders voelt zich wel eens eenzaam. Toch durft vrijwel niemand er openlijk voor uit te komen.

Eenzaamheid is niet hetzelfde als zonder enig contact door het leven gaan. Een deel van de eenzamen heeft inderdaad geen persoonlijke contacten. Maar voor de meeste mensen slaat eenzaamheid vooral op het gevoel er alleen voor te staan; er kunnen dan wel contacten zijn, maar die voldoen niet aan de behoefte die er bij de eenzame leeft.

Dossier:

Eenzaamheid

Laatste wijziging: 7 juni 2016
Dossier Thema: Geestelijk Leven