Godsdiensten

Amsterdam, 04.03.2000 - De Amsterdamse hindoegemeenschap van de Sanatan Dharm-richting heeft zaterdag in Osdorp de eerste karakteristieke hindoetempel in Nederland geopend. De bouw van de Radha Krishna Mandir, die drie torens telt, heeft 1,1 miljoen gulden gekost. Zie bericht dd 3/3 GLV: HINDOE-TEMPEL-AMSTERDAM. ANP Foto - Cor Mulder. AMSTERDAM 16-08-2000 - De dakornamenten van de Fo Kuang Shan Tempel staan in schril contrast met de toren van de Oude Kerk. De boeddhistische tempel moet over een maand klaar zijn. Aan het gebouw wordt al meer dan zes jaar gewerkt. ANP Foto - Cor Mulder

Er zijn veel mensen die geloven dat er één of meer goden bestaan. Iemand die gelooft, houdt zich vaak ook aan de regels van dat geloof. Er zijn verschillende godsdiensten.

De vijf grootste zijn: het Christendom, de Islam, het Jodendom, het Hindoeïsme en het Boeddhisme. De dossiers Christendom, Islam en Jodendom gaan dieper in op de eerste drie godsdiensten.

Het Hindoeïsme is de oudste nog bestaande godsdienst. Er zijn bijna 1 miljard hindoes. Zij geloven dat God altijd en in alles aanwezig is. De Veda's zijn de belangrijkste heilige geschriften.

Het Boeddhisme werd ongeveer 2500 jaar geleden opgericht door Boeddha. Voor boeddhisten is er geen God. Ze geloven in reïncarnatie (=opnieuw geboren worden). Wanneer ze zo goed mogelijk hebben geleefd, komen ze ten slotte in het Nirwana terecht.

Dossier:

Godsdiensten

Laatste wijziging: 18 januari 2013
Dossier Thema: Religie

Gerelateerde dossiers