Klimaatverandering

2009-06-21 00:00:00 ROTTERDAM - Rook komt er uit de schoorsteen in de haven van Rotterdam. ANP COPYRIGHT RUT SPITSBERGEN - De gletsjer Bockfjorden op Spitsbergen. De eilandengroep bestaat voor 60 procent uit gletsjers. ANP PHOTO WILLEM MEYBOOM

Onze aardbol is bijna 5 miljard jaar oud. Sindsdien zijn de klimaten op aarde al heel vaak veranderd. 10.000 jaar geleden bijvoorbeeld had Nederland nog veel weg van de Noordpool. Sinds die tijd is de temperatuur flink gestegen.

En die temperatuur blijft nog steeds omhoog gaan.... Volgens deskundigen stijgt de temperatuur op aarde zelfs zodanig, dat wij ons misschien wel zorgen zouden moeten maken. Want deze verandering wordt door de mensen zelf veroorzaakt. Met al onze uitlaatgassen maken we de lucht vies. Die vieze lucht vormt in de atmosfeer een deken rond de aardbol, waardoor de opgewarmde lucht niet meer weg kan. We leven nu dus eigenlijk in een soort broeikas. En de temperatuur loopt er flink op.

Als de temperatuurstijging nog een poosje aanhoudt, dan verandert ons Noordzeestrand 'binnenkort' in een tropisch palmenstrand. En daar kleven heel wat nadelen aan!!!!

Dossier:

Klimaatverandering

Laatste wijziging: 11 mei 2017
Dossier Thema: Natuur en Milieu

Gerelateerde dossiers