Meisjesvoetbal

 	VELSEN-ZUID - De selectie van het Nederlands vrouwenelftal traint in het Telstar stadion ter voorbereiding op het EK. ANP ROBIN VAN LONKHUIJSEN EPE - Het Nederlands vrouwenelftal is maandag onder leiding van bondscoach Vera Pauw op Sportpark De Wachtelenberg in Epe begonnen aan de voorbereiding voor het EK. Dit vindt in augustus plaats in Finland. ANP KOEN SUYK

Meisjes kunnen ook voetballen, waarom niet? En dat ze dat ook willen blijkt wel uit de cijfers. Meisjesvoetbal is populairder dan ooit.

In 2003 waren er nog 70.719 meisjes en vrouwen actief op de velden. Dat aantal is in 2009 gegroeid tot 122.618 en groeide in 2012 door naar 128.000. De voetbalbond KNVB hoopt dat over vier jaar 200.000 meisjes en vrouwen aan voetbal doen. De belangstelling voor vrouwenvoetbal nam in 2009 nog eens extra toe.. Toen deed Nederland voor het eerst mee aan een EK vrouwenvoetbal. In Finland bereikte het team, onder leiding van bondscoach Vera Pauw, de halve finale. Een geweldige prestatie. Vera Pauw was de eerste Nederlandse vrouw die als prof in het buitenland ging voetballen. Dat was in 1986. Zij was ook de eerste vrouw die het KNVB-diploma Coach Betaald Voetbal behaalde. In 2005 slaagde zij voor haar examen. Maar eind maart stapte zij op als coach. Zij en de KNVB waren het niet eens over de aanpak van het vrouwenvoetbal in Nederland. 

Dossier:

Meisjesvoetbal

Laatste wijziging: 12 juli 2013
Dossier Thema: Sport en Spel

Gerelateerde dossiers