Namen

VLISSINGEN - Boulevard genoemd naar zeeheld Michiel Adiaansz. de Ruyter. ANP PHOTO KOEN SUYK HAARLEM - De gereserveerde plek voor Willem Holleeder donderdagochtend in de rechtbank op Schiphol-oost. Willem Holleeder en zes medeverdachten verschijnen donderdag in een pro formazitting voor de rechtbank in Haarlem. De 47-jarige Amsterdammer, bijgenaamd De Neus, zou volgens anonieme getuigen aan het hoofd hebben gestaan van een afpersingsorganisatie. ANP PHOTO JUAN VRIJDAG

Iedereen heeft een naam: toen je werd geboren kreeg je een voornaam, door je ouders meestal na lang wikken en wegen gekozen. Je achternaam of familienaam, die kreeg je automatisch mee van je vader of moeder.

Niet altijd hebben de mensen twee namen gehad. Lang geleden, toen mensen nog in kleine overzichtelijke groepen leefden, was één voornaam genoeg. Naarmate de bevolking toenam kwam er meer behoefte aan onderscheid en werd er een tweede naam of bijnaam toegevoegd.

Namen zijn belangrijk, vaak ben je niet tevreden met de naam die je ouders je hebben gegeven: "later als ik groot ben, dan noem ik mijzelf geen Piet meer maar Pierre of Trudy in plaats van Truus". Veel beroende mensen, zoals filmsterren en schrijvers doen hezelfde hetzelfde en leven onder een artiestennaam. Dus waar wacht je op!

Dossier:

Namen

Laatste wijziging: 10 september 2012
Dossier Thema: Communicatie