Panda's

GEEN CAPTION epa00606527 Two candidate pandas play with each other outdoors at the Wolong Panda Reservation in southwest China's Sichuan province, Tuesday 03 January 2006. The matchmaking selection of a pair of pandas as a gift to Taiwan will be unveiled on Friday.  EPA/NIU YIXIN

Iedereen kent de panda, de zwart-witte beer als symbool van het Wereld Natuurfonds, dat zich inzet voor bedreigde diersoorten. Hij wordt ook wel de reuzenpanda genoemd.

De panda hoort bij een grote groep van beren, maar in één ding verschilt hij sterk van zijn soortgenoten: een pandabeer is uitsluitend vegetariër. Hij eet nooit vlees en voedt zich met bamboescheuten, bamboescheuten en nog eens bamboescheuten. Een panda eet de hele dag door. Met zijn rug tegen een boom kauwt hij op zijn gemak hele bamboestruiken weg.

De reuzenpanda leeft alleen maar in China. Daar heeft hij wel familie. Dat is de kleine, rode panda. Hij is veel kleiner, bruinig van kleur en heeft een enorme harige staart. Eigenlijk lijkt hij dus helemaal niet op zijn grote neef. Bovendien lust de kleine panda ook wel wat meer dan alleen maar bamboe.

In april 2017 kwamen er twee reuzenpanda's naar een dierenpark in Rhenen. Nederland mag de panda's 15 jaar lenen van China, omdat China graag een goede (handels)relatie met Nederland wil behouden. Er zit wel een prijskaartje aan: we betalen een miljoen dollar per jaar. 

Dossier:

Panda's

Laatste wijziging: 20 april 2017
Dossier Thema: Dieren

Gerelateerde dossiers