Politie

AMSTERDAM ¿ Een snelle blokkade van de Rooseveltlaan door de politie woensdagavond in Amsterdam.Twee gewapende overvallers hebben woensdagavond iets voor zeven uur bij de Diamantbeurs aan de Hogehilweg in Amsterdam een man beroofd van twee koffers. De politie vermoedt dat er diamanten in zaten, maar weet dat nog niet zeker. De auto van de overvallers, die nog voortvluchtig zijn, werd later brandend aangetroffen aan de Camera Obscuralaan in Amstelveen. Zie bericht bin dd heden. ANP PHOTO EVERT ELZINGA RIJSWIJK - De politie controleert regelmatig op grote schaal verkeersdeelnemers op verschillende onderdelen: of de apk niet verlopen is, voertuigen verzekerd zijn en of er nog openstaande bekeuringen zijn. Foto: motoragent van de regio Haaglanden. LEX VAN LIESHOUT CAPITAL FEATURES ANP

Elke maatschappij heeft regels en wetten waaraan iedereen zich moet houden. Veel mensen doen dat niet altijd, soms opzettelijk, soms per ongeluk of uit onwetendheid. 

De politie is er om toe te zien of de wet nageleefd wordt en mag straffen uitdelen in de vorm van een boete. Gaat iemand echt in de fout dan mag de politie je aanhouden en moet je mee naar het bureau.

De politie bestaat uit verschillende afdelingen: zo is er b.v. de verkeerspolitie, maar ook de recherche, die zich bezighoudt met het oplossen van zware misdrijven. De wijkagent houdt toezicht in een bepaalde buurt en zorgt ervoor dat iedereen zich daar veilig voelt. Sommige agenten patrouilleren te voet, anderen te paard, in auto's of op boten (waterpolitie) en ook wel eens in helikopters.

Dossier:

Politie

Laatste wijziging: 10 oktober 2012
Dossier Thema: Bedrijf en Beroep

Gerelateerde dossiers