Schulden

NLD-20050705-ZAANDAM: De zomervakantie is aangebroken en dat betekent voor veel scholieren: geld verdienen. Een vakantiewerker bij Albert Heijn in Zaandam is dinsdag druk bezig met het vullen van de vakken. ANP FOTO/LEX VAN LIESHOUT NLD-20031031-RIJSWIJK: Hand pakt wisselgeld uit een kassala. ANP FOTO/ROBIN UTRECHT

Hoeveel geld geef jij uit per maand? En waaraan? Snacks, frisdrank en alcohol of meer aan dingen voor je uiterlijk, zoals kleding, schoenen en make-up?

Het NIBUD zocht het tot de laatste eurocent uit. Gemiddeld geeft een scholier 126 euro per maand uit. En alles bij elkaar geven 700.000 scholieren in Nederland 1,1 miljard uit. En waar gaat al dat geld aan op? Nou, aan leuke dingen natuurlijk, zoals je uiterlijk. Meisjes geven ongeveer 50 euro per maand uit aan kleding en schoenen. Jongens spenderen hun geld liever aan eten: snacks en snoep. Er gaat ook veel geld naar alcohol. Ook zijn mobieltjes zeer populair.

Veel jongeren betalen dit van het geld dat ze verdienen met hun bijbaantje zoals een krantenwijk babysitten of werken in een supermarkt. Toch wordt er niet altijd genoeg verdiend.

Veel jongeren geven meer uit dan ze verdienen Een kwart leent wel eens geld voor de aanschaf van iets leuks.

Bron: KidsWeek

Dossier:

Schulden

Laatste wijziging: 21 juni 2016
Dossier Thema: Mens en Maatschappij

Gerelateerde dossiers