Sinterklaas

ILLUSTRATIE - SInt leest een gedicht/ verlanglijst in zijn kasteel. ANP XTRA ROOS KOOLE ALMELO - Een medewerker van beschuit- en koekjesfabrikant Bolletje bekijkt de kruidnoten die zojuist uit de oven komen donderdag. In de bakkerij van Bolletje worden in het sinterklaas seizoen, dat loopt van mei tot aan november, ca 430 ton aan kruidnoten gebakken. 'Ik wil Bolletje', de slogan die in 1959 het licht zag en nog steeds bij veel mensen bekend is, wordt nieuw leven ingeblazen. Alle producten van beschuit- en koekjesfabrikant Bolletje verliezen hun oude naam en verpakking. Zo gaan de melkchocoladekoekjes Eindeloos verder onder de naam 'Ik wil Bolletje nogal lange koekjes'. ANP PHOTO VINCENT JANNINK

Elk jaar lijkt het wel alsof de pepernoten vroeger in de winkels liggen. Niet iedereen is daar blij mee. Ook de vraag of Zwarte Piet een uiting van racisme is komt elk jaar terug.

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Nederland. Elk jaar is dat in een andere plaats. Dit jaar is dat in Dokkum, Friesland. Sinterklaas blijft in Nederland tot aan zijn verjaardag op 6 december en deelt in de tussentijd veel cadeaus uit. Daarna vertrekt hij weer naar Spanje om volgend jaar weer terug te komen. Zo gaat dit al jarenlang. In dit dossier vind je informatie over de achtergronden en herkomst van dit feest.

Dossier:

Sinterklaas

Laatste wijziging: 16 november 2017
Dossier Thema: Feesten

Gerelateerde dossiers