Slangen

39388949 - the golden tree snake (chrysopelea ornata) is eating butterfly lizard DELFT - Eigenaar Walter K. Getreuer van de Reptielenzoo Serpo laat een paar van de gevonden Maisslangen of Rode Rattenslangen zien. Reptielenzoo Serpo heeft dinsdag op zijn website foto's geplaatst van ontsnapte reptielen. Onder de kop 'Eigenaar gezocht' staan foto's van reptielen die door medewerkers van de Delftse 'dierentuin' van straat zijn geplukt. Bij Serpo zijn afgelopen jaar ongeveer 150 dieren binnengebracht, waaronder slangen, kameleons, leguanen en zelfs een krokodil. ANP PHOTO ROBIN UTRECHT

Over slangen doen wilde verhalen de ronde. Daarom griezelen veel mensen al van het woord alleen. Anderen vinden het juist leuke dieren en nemen ze als huisdier. De meningen zijn erg verdeeld.

Door de geschiedenis heen is de slang door de mens gevreesd en vereerd. In veel culturen is de slang symbool voor het leven, vruchtbaarheid en onsterfelijkheid. Ook speelt de slang een rol in de mythen en sagen van veel volkeren. Bij sommigen gelden slangen als het zinnebeeld van wijsheid, bij anderen staan ze voor valsheid en verleiding en verzoeking.

Dossier:

Slangen

Laatste wijziging: 21 februari 2018
Dossier Thema: Dieren

Gerelateerde dossiers