Suriname

PARAMARIBO - De Jules Wijdenboschbrug is de brug over de rivier Suriname tussen de stad Paramaribo in het gelijknamige district Paramaribo en de plaats Meerzorg in het district Commewijne. De brug is genoemd naar president Jules Wijdenbosch. De brug wordt ook wel Surinamebrug genoemd. ANP PHOTO ED OUDENAARDEN PARAMARIBO - Huisjes in het centrum van Paramaribo. ANP PHOTO ED OUDENAARDEN

Het parlement van Suriname heeft een omstreden wet aangenomen. Die wet is bedoeld om president Bouterse uit de problemen te helpen.

Hij werd 2 jaar geleden gekozen. Bouterse was in 1982 de leider van de militaire machthebbers in het land, die vijftien tegenstanders vermoordden. Eind 2007 begon er een rechtszaak tegen de verdachten van deze Decembermoorden, onder wie Bouterse.

Suriname ligt aan de noordkant van Zuid-Amerika. Het land grenst aan de Atlantische Oceaan en is vijf keer zo groot als Nederland. Het ligt maar een paar graden boven de evenaar, waardoor er een tropisch klimaat heerst. Een grote en een kleine regentijd brengen vaak hevige regenbuien. De ongeveer 500.000 Surinamers wonen voornamelijk in het noordelijke gebied en langs de kust. De helft woont in de hoofdstad Paramaribo en directe omgeving. Het grootste gedeelte van Suriname bestaat uit ondoordringbaar oerwoud, waar woeste rivieren doorheen stromen.

Vroeger hoorde Suriname bij Nederland. Het was een kolonie. Nederlanders waren er de baas. Dat duurde tot 1975. Toen werd Suriname onafhankelijk.

Dossier:

Suriname

Laatste wijziging: 28 juni 2018
Dossier Thema: Landen en Volken

Gerelateerde dossiers