Wonen

SCHIPLUIDEN - Voorbijgangers bewonderen vrijdag het Varend Corso in Schipluiden. Het driedaagse evenement is vrijdag van start gegaan. Ongeveer zestig met bloemen, planten, groenten en fruit gedecoreerde boten varen van vrijdag tot en met zondag door de kernen van de gemeente Westland en door de gemeenten Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Den Haag en Delft. ANP VALERIE KUYPERS NIJMEGEN - Woonboten liggen vrijdag in een zijarm van de Waal in Nijmegen op het droge. De waterstand in Rijn, Waal en IJssel is sinds 1999 niet zo laag geweest. ANP KOEN VERHEIJDEN

Waar woon jij? In een gewoon huis, flat of misschien wel in een stacaravan of op een boot? En woon je dan in een dorp, grote stad of vaar je steeds ergens anders heen?

Waar je woont is vaak de keuze van je ouders. Sommige kinderen wonen samen met hun ouders in een commune. Naast het eigen gezin, leef je met een andere gezinnen in een groot huis. Of je deelt je huis met iemand anders. Op die manier kunnen de kosten van het wonen gedeeld worden. Ook verbouwen mensen in een commune vaak hun eigen groenten.

Als je op een woonboot woont lig je meestal op dezelfde plek. Maar als je uit een schippersgezin komt, is je uitzicht elke dag anders! Want een binnenvaartschipper vaart met zijn vracht van de ene plaats naar de andere. Maar als schipperskinderen naar school moeten wonen ze doordeweeks in een internaat. In het weekend en in de vakanties zijn ze vaak wel op het schip.

Dossier:

Wonen

Laatste wijziging: 10 oktober 2012
Dossier Thema: Huis en Tuin