Afval

HEIJNINGEN - Bij glasrecycling Maltha in Heijningen wordt woensdagochtend het glas verzameld dat afkomstig is uit de glasbakken uit het hele land. Na de feestdagen zitten de bakken stampvol en worden er al vroeg in de ochtend grote ladingen glas bij het bedrijf verwerkt. ANP PHOTO ED OUDENAARDEN HOOFDDORP - Bovengrondse containers voor het inzamelen van glas, papier en kleding.ANP XTRA NILS VAN HOUTS

Een snoeppapiertje, reclamefolders, een kapotte computer... Elke dag gooi je rommel weg.

Ook in zee wordt veel plastic afval gegooid. Zelfs zoveel dat het ook wel de plasticsoep wordt genoemd. Dieren raken verstrikt in plastic zakken of stikken in het afval. 

Gooi je je afval zomaar op straat, dan vervuil je het milieu. Daarom is het beter om afval in te zamelen. Zoveel mogelijk van dit afval wordt hergebruikt. Dit heet recycling. Van oud papier wordt bijvoorbeeld eierdozen gemaakt. Het is belangrijk dat afval gescheiden wordt ingezameld. Papier bij papier, glas bij glas.

Volgens het CBS wordt ruim 80% van het afval tegenwoordig gerecycled, de rest wordt verwijderd door het te verbranden of te storten.

Dossier:

Afval

Laatste wijziging: 28 september 2017
Dossier Thema: Natuur en Milieu

Gerelateerde dossiers