Brandweer

GEEN CAPTION SCHOORL - In het duingebied van Schoorl is woensdagmiddag rond half zes opnieuw een grote brand uitgebroken. De brand woedt rond natuurgebied De Kerf en beslaat een gebied van 300 bij 300 meter. Meerdere brandweerkorpsen zijn in actie om de brand te blussen. ANP MAURICE AMOUREUS

Met gillende sirenes en blauw zwaailicht giert de brandweerauto door de straat. Er staat een gebouw of een natuurgebied in brand!

De brandweerauto wordt op de watertoevoer aangesloten, slangen worden uitgerold en de pompen aangesloten. Daar gaat de waterstraal al in de richting van de brandhaard. Met z'n drieën houden de brandweermannen de slang in bedwang.

Mannen? Zijn er alleen maar mannen bij de brandweer? Nee, zeker niet! Natuurlijk kunnen ook vrouwen bij de brandweer. In grote steden wordt de hulp van de brandweer heel vaak ingeroepen. Daarom heeft elke grote stad vaak een beroepsbrandweer. De kleine steden of dorpen hebben een vrijwillige brandweer. Voor deze mensen is het brandweerwerk een nuttige taak en hobby. Maar wel een gevaarlijke hobby.

Dossier:

Brandweer

Laatste wijziging: 6 juni 2018
Dossier Thema: Bedrijf en Beroep

Gerelateerde dossiers