Help

Er zijn verschillende manieren om onderwerpen te vinden in de Actuele Documentatiebank Jeugd:

  • Je kan zoeken op woorden in het zoekveld, bovenaan de homepage. Er worden dan dossiers en artikelen getoond waar je verder op kan klikken. Is het aantal dossiers of artikelen te groot? Dan heb je rechts de mogelijkheid Filterzoekresultaat. Door op een thema, onderwijsvak of studiehuisprofiel te klikken, krijg je daarna nog alleen die dossiers of artikelen te zien die bij dat thema, vak of profiel horen. Klik je op het kruisje, dan wordt de filter weer uitgeschakeld.

  • Je kan zoeken op thema. Handig als je wel een richting weet, bv. Techniek, maar nog geen onderwerp hebt.

  • En je kan via de actuele en nieuwe dossiers op de homepage op ideeën komen.

Per dossier worden ook nog eens de gerelateerde dossiers genoemd. Daar bedoelen we mee dat als je een dossier hebt gevonden, je ook kan doorklikken naar dossiers die met dat onderwerp te maken hebben.
Bv. als je het dossier Koraal hebt gevonden, kan je ook doorklikken naar de dossiers Klimaatverandering, Diversiteit of Zee en strand

Succes!

Mis je iets?

Mis je een onderwerp? Laat het ons dan weten via het formulier dat je vindt op de pagina Contact.

In de Actuele Documentatiebank Jeugd staat een selectie van kranten- en tijdschriftenartikelen. Wil je nog meer artikelen zoeken over hetzelfde onderwerp? Dat kan. Zo kun je voor artikelen uit Nederlandse bladen terecht in alle openbare bibliotheken en in sommige schoolmediatheken.

Vlaamse dagbladen zijn in veel Vlaamse bibliotheken en sommige schoolmediatheken te vinden via GoPress.