Internet

GEEN CAPTION NLD-20050201-DEN HAAG: Microsoft heeft na twee jaar sleutelen zijn nieuwe zoekmachine klaar. De  Amerikaanse softwaregigant gaat daarmee de slag aan met Google, dat nu nog veruit de meeste  zoekopdrachten op internet uitvoert. ANP FOTO/KOEN SUYK

Internet bestaat meer dan 40 jaar. Sindsdien is er veel veranderd. Internet gebruik je op je telefoon, televisie, spelcomputer en iPad.

Het internet is een wereldwijd netwerk van computers. Zo heb je overal toegang ter wereld tot informatie.

Het werd in 1969 door het Amerikaanse Ministerie van Defensie ontwikkeld. Zo konden militairen op een veilige manier informatie doorgeven. Twintig jaar later kon iedereen vrij van het internet gebruik maken.

Intussen maakt internet deel uit van het dagelijkse leven. Je kunt er informatie opzoeken, met elkaar praten, spullen kopen en verkopen. Je moet wel voorzichtig zijn op internet. Geef niet zomaar je gegevens weg. Voor je het weet, word je slachtoffer van cybercriminaliteit.

Safer Internet Day

Elke eerste dinsdag van februari is het Safer Internet Day. In 2019 is dat op 5 februari. Het thema is dit jaar 'Samen een beter internet!'.

Dossier:

Internet

Laatste wijziging: 21 november 2018
Dossier Thema: Communicatie

Gerelateerde dossiers