Klonen

ARNHEM - Een duiker van Burgers Zoo plaatst het 1000ste stuk koraal. Biologen in het Arnhemse dierenpark Burgers' Zoo zijn er in geslaagd duizenden stukken steen- en zacht koraal te klonen. De gekloonde koraaldelen zijn donderdagmorgen door een duiker geplaatst in het koraalrifbassin in de Ocean, het tropische aquarium met 8 miljoen liter zeewater. Burgers' Zoo bouwt in de Ocean aan een wereldwijd uniek levend koraalrif, aldus een woordvoerder. De dierentuin geeft ook delen van het zelfgekweekte koraal weg aan andere aquaria in Europa. ANP PHOTO VINCENT JANNINK NLD-20021127-RIJSWIJK: Infografiek klonen van een mens. ANP GRAPHICS/ LUIZINK-TACONIS

Het klonen van dieren is niet nieuw. Er wordt al meer dan 25 jaar mee ge√ęxperimenteerd. De laatste tijd staat klonen weer volop in de belangstelling.

Aan het klonen van mensen en dieren zijn nog nauwelijks grenzen gesteld. Kan alles wat mag en mag alles wat kan? Sommigen zien voor het klonen van dieren economisch interessante mogelijkheden. Maar hoe zit het met de eigenwaarde van het dier? En blijft een schaap wel een schaap en een koe een koe? Veel mensen zijn bang dat er nu ook mensen gekloond zullen worden. Want als het met een dier lukt, dan zal het met een mens ook wel lukken. Houden we dan alleen maar perfecte mensen over?

Dossier:

Klonen

Laatste wijziging: 5 februari 2019
Dossier Thema: Wetenschap en Techniek

Gerelateerde dossiers