Olifanten

NLD-20031013-EMMEN: Radza (M), de grootste Aziatische olifant in Europa, laat maandag zijn slagtanden zien in het Noorder Dierenpark in Emmen. Radza sloopt zijn onderkomen in het Noorder Dierenpark. Het park is gedwongen het onderkomen van de olifanten aan het dier aan te passen, omdat Radza al veiligheidscameraás heeeft vernield en hekken van zijn nachtverblijf heeft opgetild. Het dier heeft een schofthoogte van 3,15 meter en een gewicht van 7200 kilo. Volgens een dierenverzorger van het park is de olifant groter dan verwacht: hij zou rond de 5700 kilo zijn. Radza, die afkomstig is uit een dierentuin in de Letse hoofdstad Riga, kwam vorige week zaterdag in Emmen aan. De olifant werd naar het park overgebracht om voor nageslacht te zorgen. ANP FOTO/OLAF KRAAK Olifantje geboren

Één van de indrukwekkendste dieren die wij kennen is de olifant. Met zijn grote slurf, machtige slagtanden en geweldige omvang boezemt hij ontzag in.

De olifant is het grootst levende landzoogdier. Hij is heel sterk en ook heel intelligent. Ook staat hij bekend om zijn fantastische geheugen. Er bestaan 2 soorten olifanten: de Aziatische en de Afrikaanse die onderling enigszins van elkaar verschillen. Zo is de Afrikaanse olifant groter qua omvang en zijn ook zijn slagtanden groter.

De olifant wordt in zijn voortbestaan bedreigd: stropers hebben het voorzien op zijn tanden vanwege het kostbare ivoor en steeds meer leefgebied wordt opgeofferd aan landbouwgrond voor de mens.

Dossier:

Olifanten

Laatste wijziging: 28 juli 2020
Dossier Thema: Dieren