Olympische Winterspelen Pyeongchang 2018

GEEN CAPTION GEEN CAPTION

Van 9 tot en met 25 februari 2018 werden in Zuid-Korea (Pyeongchang) de Olympische Winterspelen gehouden. 

De eerste 'moderne' Olympische Spelen werden gehouden in 1896. Dat was in Athene, Griekenland. Er deden toen 13 landen mee en 285 atleten. Maar de Spelen zijn al veel ouder. 776 jaar vóór onze jaartelling werden er al sportwedstrijden gehouden in Griekenland, in Olympia. Daar komt ook de naam vandaan. Er waren eerst alleen Zomerspelen. In 1924 werden er voor het eerst Winterspelen gehouden. Dat was in Frankrijk, in Chamonix.

De Zomer- en Winterspelen worden om de 4 jaar gehouden en wisselen elkaar af. Dus elke twee jaar zijn er óf Winterspelen óf Zomerspelen. De Olympische Spelen staan bol van de symbolen. Zo heb je de vlag met de 5 ringen en het vuur dat van Olympia naar de olympische stad wordt gebracht. En natuurlijk de olympische gedachte. Met die 'gedachte' wordt bedoeld dat meedoen belangrijker is dan winnen.

De laatste Winterspelen waren dus in 2018 in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang. Er stonden verschillende sporten op het programma, waaronder schaatsen, snowboarden en shorttrack. Nederland behaalde totaal 20 medailles: 8 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen.

De Paralympische Spelen, voor mensen met een lichamelijke handicap, vinden plaats van 9 tot 18 maart 2018.

De eerstvolgende Winterspelen zijn in 2022 in de Chinese stad Peking. 

Dossier:

Olympische Winterspelen Pyeongchang 2018

Laatste wijziging: 15 maart 2018
Dossier Thema: Sport en Spel