Seksualiteit

AMSTERDAM - Hoe presenteer je designsokken op een catwalk? De mensen achter het nieuwe Nederlandse merk Dr. Finkelbaum kwamen op het idee om de sok weer op te halen, maar dan wel gepresenteerd door vier naaktmodellen op sokken. De show heette dan ook Socks only. De opvallende catwalkshow was donderdagavond te zien tijdens de Amsterdam International Fashion Week (AIFW) in de Westergasfabriek. ANP PHOTO EVERT ELZINGA NLD-20030422-HOOFDDORP: Paul Koopal, sinds vier jaar hoofdredacteur van de Nederlandse Playboy. Zie ANP bericht ¦Playboy: 20 jaar lang etalage van gestileerd naakt¬. ANP FOTO/ED OUDENAADEN

Veel mensen doen het, anderen praten erover en vrijwel iedereen lijkt er in geïnteresseerd: seks.

In de puberteit verandert je lichaam en slaan je hormonen op hol. Je gaat je nieuwe lijf ontdekken en de rol die seksualiteit daarin speelt. Jongens en meisjes gaan zoenen, knuffelen en vrijen. Je kunt er alles over lezen in boeken, tijdschriften en op het internet.

Als je om je heen kijkt, lijkt het er op dat er geen taboes meer zijn over seksualiteit. Toch zijn er onderwerpen waarover mensen minder makkelijk praten: seksueel misbruik, geslachtsziekten (soa's), abortus of zelfbevrediging.

Dossier:

Seksualiteit

Laatste wijziging: 25 juli 2019
Dossier Thema: Lichaam en Gezondheid