Verenigde Staten

Donald Trump WASHINGTON - Het Witte Huis.ANP  XTRA LEX VAN LIESHOUT

De termijn van president Donald Trump is op 3/4.    

De Verenigde Staten van Amerika bestaan uit 50 staten. De Amerikaanse vlag heet de 'stars en stripes' en heeft 50 sterren. Eén voor elke staat. De hoofdstad is Washington DC. Hier staat het Witte Huis, waar de president woont, en het Capitool, waar het Amerikaanse parlement vergadert. Eens in de vier jaar worden er in de VS presidentsverkiezingen gehouden. Op 20 januari 2017 is er een opvolger voor president Obama (Democraten) in het Witte Huis: Republikein Donald Trump. Zijn eerste werkweek maakte hij korte metten met het werk van zijn voorganger.

De VS bestrijken het grootste deel van Noord-Amerika. In het noorden grenst het land aan Canada, in het zuiden aan Mexico. Het land is zo groot dat je er alle soorten landschappen en klimaten vindt, van bergen tot bossen en zelfs woestijnen.

Oorspronkelijk woonden er in de VS indianen. In 1492 ontdekte Christoffel Columbus Amerika. Kort daarna kwamen een heleboel Europeanen naar het nieuwe werelddeel, op zoek naar goud. Deze gelukzoekers brachten ziekten mee, die hele indianenstammen uitroeiden. Andere indianen werden vermoord of weggejaagd. Vandaag de dag is nog slechts 1% van alle Amerikanen indiaan.

Dossier:

Verenigde Staten

Laatste wijziging: 11 november 2019
Dossier Thema: Landen en Volken