Verkeer en vervoer

Zelfrijdende auto UTRECHT - De verkeerscentrale van Rijkswaterstaat in Utrecht op de Nationale Filevrije dag. De ANWB organiseert donderdag de eerste Nationale Filevrije dag. Bedrijven en werknemers worden gestimuleerd om files te vermijden door slimmer te reizen. ANP PHOTO RICK NEDERSTIGT

Het verkeer bestaat uit alle verplaatsingen die we maken, per voertuig, vaartuig of vliegtuig. Er worden zowel goederen als mensen vervoerd.

Het is best ingewikkeld om het verkeer vlot te laten verlopen. Zeker in de spits, wanneer veel mensen van A naar B willen, kan het verkeer soms verstoppen. Zo kom je in een file te staan. Dat overkomt dagelijks honderdduizenden mensen.

Files zijn niet alleen vervelend, ze zijn ook slecht voor de economie en het milieu. De wegen gaan snel kapot, de mensen komen te laat op hun werk, bedrijven krijgen hun spullen niet op tijd... Dat kost handenvol geld. En niet te vergeten de schade aan het milieu, met al die uitlaatgassen uit de ronkende motoren.

Wat is er aan te doen? De overheid bedenkt het ene plan na het andere. Maar geen enkele oplossing lost werkelijk de files op. Gelukkig staat de techniek ook niet stil.

Dossier:

Verkeer en vervoer

Laatste wijziging: 7 juni 2017
Dossier Thema: Verkeer en Vervoer

Gerelateerde dossiers