Water

GEEN CAPTION SPA - Topdrukte bij Spa. Door het warme weer is de consumptie van mineraalwater enorm toegenomen. De fabriek van Spa werkt dag en nacht om aan de vraag van de Nederlandse- en Belgische consument te kunnen beantwoorden. Dagelijks verlaat 4 miljoen liter water de fabriek. ANP PHOTO KOEN SUYK

Als je vanuit een raket naar de aardbol kijkt, dan lijkt het alsof onze planeet bijna helemaal uit water bestaat. Dat is ook zo. Maar dat is allemaal zout water in zeeën en oceanen.

Zout water kun je niet drinken, je kunt er niet mee wassen, je kunt er niet mee sproeien... Met zout water kun je niets.

Om te overleven hebben mensen zoet water nodig. En daar is niet veel van op aarde. Van al het water in de wereld, is maar 1% gezond, helder en zoet water.Er komen steeds meer mensen op aarde. En met al die mensen moeten we het kleine beetje water dat er is delen.

Bovendien wordt op veel plaatsen in de wereld het water steeds vuiler. In Nederland merken we daar niet zo veel van, maar vooral in arme landen is het moeilijk om het vieze water weer schoon te krijgen. Vooral in Afrika zijn de waterbronnen vervuild of opgedroogd. Gewassen verdorren en mensen en dieren sterven van de honger. Geleerden verwachten dat het in de toekomst nog veel erger zal worden, vooral in Afrika en Azië.

Dossier:

Water

Laatste wijziging: 25 november 2019
Dossier Thema: Natuur en Milieu