Wintersport

GEEN CAPTION

In de winter of in het voorjaar gaan veel mensen op wintersportvakantie. De meesten gaan skiën, snowboarden of langlaufen. Maar wist je dat je ook kunt rodelen of snowtuben?

De populairste wintersporten zijn skiën, snowboarden en schaatsen. Maar er zijn veel meer wintersporten! Je kunt bijvoorbeeld skiën of boarden met een kite! Snowkiten is de laatste jaren erg populair geworden!

Maar wist je dat je bijvoorbeeld ook kunt sneeuwkajakken? Dat is met een kajak de berg af roetsjen! Of snowtube... Dan glijd je met een rubberen band de berg af. Dat is weer eens wat anders dan standaard sleetje rijden!

Welke wintersport je ook doet, het belangrijkste is een goede voorbereiding! Je kan maar beter wat oefenen voor je vertrekt. Anders is de kans op blessures of een ongeluk groot. Ook een goede uitrusting is belangrijk. Een goede helm, handschoenen en warme skikleding zijn onmisbaar. Maar pols-, been- en rugbeschermers komen wellicht ook goed van pas! En vergeet vooral geen zonnebril en zonnebrandcrème. De witte sneeuw weerkaatst het licht waardoor je verblind kunt raken en snel verbranden.

Dossier:

Wintersport

Laatste wijziging: 16 januari 2018
Dossier Thema: Sport en Spel

Gerelateerde dossiers