Wolven

GEEN CAPTION NLD-20030625-ROTTERDAM: Drie pasgeboren wolfjes onderzoeken woensdag hun buitenverblijf in diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Deze week beviel een wolvenmoeder van zeven welpjes, wat behoorlijk veel is voor een worp. Er heerst een heuse geboortegolf in Blijdorp. Nadat eerder dit jaar onder meer een olifant en een pantserneushoorn werden geboren, kwamen er deze week zeven wolfjes en vier zeeleeuwtjes bij. Zie bericht bin dd heden. ANP FOTO/JASPER JUINEN

Wolven zijn wilde roofdieren. Ze leven onder andere in Duitsland, Frankrijk en Italië en komen steeds meer onze kant op!

Zijn wolven eigenlijk echt gevaarlijk? Voor mensen niet! Ze zijn bang en schuw. Ze gaan mensen bij voorkeur uit de weg. Ze weten dat ze tegen mensen niet op kunnen. Maar wolven zijn echte vleeseters. Ze zijn beslist niet kieskeurig. Een muis, een slang, of een geitje? Het maakt ze niets uit. Als het maar voldoende is.

Europa

In steeds meer Europese landen komt de wolf in het wild voor. Zelfs ook in Nederland. Op de Veluwe heeft zich een vrouwtje gesetteld. Het is nu wachten op een mannetje en de jonkies. 

Dossier:

Wolven

Laatste wijziging: 14 september 2020
Dossier Thema: Dieren