Zeehonden

2017-07-03 11:14:50 NUENEN - Donderdag 29 Juni is er een zeehondje geboren in het dierenpark 'Dierenrijk Nuenen'. Het zeehondje heeft nog geen naam gekregen omdat het geslacht nog onbekend is. COPYRIGHT NIELS WENSTEDT / ANP Een zeehond rust op een zandbank in de Waddenzee bij Den Oever. De werelderfgoedlijst van Unesco wordt deze week uitgebreid. De commissie voor werelderfgoed vergadert vanaf maandag in de Spaanse stad Sevilla, onder meer over toelating van de Waddenzee tot de prestigieuze lijst. ANP KOEN VAN WEEL

Heb je wel eens een zeehond in het echt gezien? Met zijn donkerbruine ogen kijkt hij je onschuldig aan. Wat een schatje!

Maar is de zeehond wel zo lief? Hij is en blijft een roofdier. Hij is uitgerust met scherpe tanden en flinke klauwen. Met een enorme snelheid jaagt hij achter zijn prooi aan. Visjes in de omgeving kunnen maar beter maken dat ze wegkomen want hij achtervolgt zijn prooi tot op een diepte van een paar honderd meter.

Zeehonden zijn dus indrukwekkende zwemmers. Heel anders is het met ze op het land gesteld. Daar zijn ze onhandig. Hun flippers zitten in de weg. Moeizaam hobbelen ze met hun buik over de grond. Dan is die o zo snelle jager opeens heel kwetsbaar. En dat maakt ze voor mensen nou juist zo schattig!

Dossier:

Zeehonden

Laatste wijziging: 13 september 2017
Dossier Thema: Dieren

Gerelateerde dossiers